• DuPho: Dutch Photographers
 • NPS: Nikon Professional Services
 • OOA: Orde van Organisatiekundigen en -adviseurs

Bedrijfsfotografie

Lotje Vis

Lotje Vis

Werk aan werk

Voor het vernieuwen van de foto’s op mijn bedrijfswebsite heb ik samengewerkt met Liesbeth. We kennen elkaar al een aantal jaren en ik ervaar haar steeds als een professional die heel goed voorbereid werkt en mij als klant ook goed voorbereidt op het maken van de foto’s. Ze neemt de tijd om samen te bespreken wat de bedoeling is, wie je met de foto’s wil aanspreken, welke setting zich daar het beste voor leent, en wat we dan nodig hebben. Ze komt met creatieve invalshoeken om rake, sprekende beelden te maken. Ik ben heel blij met het resultaat! En misschien nog wel belangrijker, mijn website levert betere resultaten op!

Marjolijn Meijer

Marjolijn Meijer

Verlies- en Rouwcoach bij Licht op Verlies

Met Liesbeth had mijn partner al een fantastische fotosessie achter de rug met prachtige foto’s in het bos voor Woet Bosgrond. Bij het maken van mijn eigen website voor Licht op Verlies dacht ik direct aan haar. Toen ik haar vroeg had ik een behoorlijke reserve en schroom om zelf prominent op mijn website te staan. Ik weet dat het wel belangrijk is is.

Die reserve heb ik laten gaan, zeker na het eerste telefoontje met Liesbeth. Het doel was ook om mijn dienst duidelijk te krijgen. Het coachen van mensen die rouwen én werken. Volgens haar was het belangrijk om dan goed in beeld te zijn. Zij maakte daar een plan voor en dat werd ons uitgangspunt.

We hadden een energieke en inspirerende dag. Liesbeth dacht vooraf en tijdens de fotoshoot actief en creatief mee. Mijn reserve verdween volledig. Haar enthousiasme was aanstekelijk. De creatieve geest van Liesbeth werkte op volle toeren. Er kwam veel techniek bij om mooie foto’s te maken. Ook het bewerken is door haar vakkundig gedaan. Hoe krijg je een kachel zichtbaar terwijl je ook met speciale belichting werkt? Liesbeth is daarin een meester.

Ze werkte vanuit mogelijkheden en luisterde goed naar mijn wensen. Ik ben zeer tevreden over het resultaat. De foto’s hebben de website persoonlijk gemaakt. Ik krijg er heel goede reacties op. Liesbeth beveel ik dan ook in het bijzonder aan. Juist ook door haar communicatieve, aanstekelijke persoonlijkheid.

Hegin Metalfinishing

Hegin Metalfinishing

Hegin Metalfinishing

Vindt het maar eens. Een fotograaf die precies begrijpt welke foto's toegevoegde waarde brengen aan je nieuwe website. Bij Liesbeth waren wij met deze vraag in goede handen. Door overleg vooraf werd op de dag van fotograferen geen onnodige tijd 'verspild' met overleg, maar konden we doelgericht precies die foto's maken die voor ons een aanvulling waren. Wij zijn bijzonder tevreden met het resultaat!

Myrthe Buitenhuis, Global Horse Care

Myrthe Buitenhuis, Global Horse Care

Eigenaar

Voor mijn website was ik opzoek naar een fotograaf die echt de waardes van mijn bedrijf op de foto kon zetten. Na een zoektocht kwam ik uit bij Liesbeth. Wij hebben eerst een kennismakingsgesprek ingepland. Dit was super! Er was meteen een klik en Liesbeth dacht enorm mee hoe we de foto's moesten maken.
Tijdens de dag van het maken van de foto's hing er een fijne, ontspannen en gezellige sfeer. En het resultaat is super! De foto's zeggen zonder woorden waar het overgaat! Ik ben enorm tevreden!

Maarten Klos

Maarten Klos

Trainer / Coach

Ik heb Liesbeth gevraagd om de foto’s te maken voor de nieuwe website van Superwerkgever.nl. Wat ik heel prettig vond is dat Liesbeth meegedacht heeft over de foto’s die ik op de website wilde hebben. Daarna heeft zij de regie overgenomen en een plan gemaakt voor een tweetal fotoshoots. Ook tijdens de shoots heeft zij de regie genomen zodat ik het los kon laten. Het enige dat ik hoefde te doen was vertrouwen hebben en af en toe een flitser verplaatsen. En de uiteindelijke foto’s zijn boven verwachting mooi geworden en doen het heel goed op de website. Bedankt Liesbeth.

Carlijn Rouwet

Carlijn Rouwet

Carlijn Rouwet Advocatuur

Via mijn netwerk ben ik in contact gekomen met Liesbeth. Liesbeth heeft de foto’s voor mijn website gemaakt. Voorafgaand aan het maken van de foto’s hebben we onder meer gesproken over wie ik ben en wat ik graag wil uitstralen (op een foto). En wat ik belangrijk vind, dat is gelukt! De foto’s zijn “echt Carlijn” en toegankelijk. Precies zoals ik het voor ogen had. Liesbeth denkt met je mee, heeft goede ideeën en geeft helder advies. Daarnaast vind ik Liesbeth een prettig en hartelijk persoon en vergeet je dat je aan het “poseren” bent voor een foto. Het was fijn samenwerken met haar. Ik zal haar zeker aanbevelen!

Wendy Bent

Wendy Bent

Accountant, executive coach www.wendybent.nl

Liesbeth ken ik al jaren als een zeer gedreven en enthousiast mens. Iemand die haar werk zeer professioneel doet en het belang van de klant altijd voorop stelt. Liesbeth heeft mij geadviseerd bij mijn personal branding en online marketing voor mijn nieuwe huisstijl en website. Ze wist dat mijn lat hoog lag en deze spiegel bleef ze me voorhouden gedurende het hele traject, daar waar ik het wat los wou laten hielp ze mij met haar humor en kritische blik toch nog een stapje extra te zetten. En dat op een manier die prettig blijft voelen.

En dan de fotosessies. Liesbeth weet je helemaal op je gemak te krijgen waardoor de foto’s ook echt laten zien wie je bent. Heel knap dat je dat voor elkaar krijgt bij iemand die niet gewend is voor de camera te staan.

Met Liesbeth in zee gaan betekent: goed aan de slag gaan voor een beter dan verwacht eindproduct.

Christiaan van den Berg

Christiaan van den Berg

Van den Berg Interieur

Na aanpassing van de website en het plaatsen van jouw foto's is de bounce rate met 60% gedaald en het aantal paginaweergaven gestegen met 48%!

Rene Bootsgezel

Rene Bootsgezel

Marketing manager

De juiste foto's voor je website? Dan moet je bij Liesbeth van Stapfoto zijn, in één woord super. Zij heeft voor de nieuwe website van Imres alle medewerkers in verschillende settings gefotografeerd. Liesbeth heeft een geweldig oog voor detail, snapt wat een foto voor je website betekent en denkt daarin mee. Ze gaat door totdat ze de juiste foto heeft geschoten. Daarnaast is ze zeer plezierig in de omgang, stelt mensen op hun gemak zodat ze natuurlijk en ontspannen overkomen op de foto. Wij zijn erg blij met het resultaat, te zien op www.imres.nl

Ari Versluis

Ari Versluis

Consulent / adviseur at Daan

Voor een professionele profielfoto rij ik met alle plezier -en met enige regelmaat- van Rotterdam naar Stapfoto in Epe. Ja, het is een flinke rit maar dat heb ik ervoor over. Liesbeth van Asselt is creatief en heeft oog voor detail en kwaliteit. Bovendien is Liesbeth als persoon bijzonder prettig gezelschap. Ze is geïnteresseerd en altijd enthousiast. Een aanrader!

Henrike Koetzier

Henrike Koetzier

Dalhuisen

Als bij íemand het enthousiasme en de passie voor haar vak er vanaf spat, dan is het bij Liesbeth!

Terwijl je samen bespreekt welke aspecten binnen het bedrijf middels fotografie in beeld gebracht moeten worden en welke emotie je mee wilt geven, zie je de radars van Liesbeth op volle toeren draaien. Vanaf daar neemt Liesbeth de regie en blijft er voor jou nog maar één ding over: grote nieuwsgierigheid naar het eindresultaat (dat ontzettend mooi is geworden)!

Kees de Jong

Kees de Jong

Partner Bureau Kees Horden B.V. (financiële opleider)

Ik had met Liesbeth gelijk een klik! Zij voelde de energie en de sfeer naadloos aan. Zij wist op een hele elegante en eerlijke wijze ons tot onszelf te brengen en raakte vervolgens de kern van ons in een klik. Ik wil haar dan ook van harte aanbevelen.

Rick van der Haar

Rick van der Haar

Industrie Service Kampen

Voor de bouw van onze nieuwe website ben ik getipt over Liesbeth van Asselt van Stapfoto, Liesbeth heeft niet alleen prachtige foto's gemaakt, maar heeft ook het hele proces aangestuurd en begeleid. Dus webbouwer, tekstschrijver en fotografie. Het resultaat mag er dan ook zijn. De persoonlijke aanpak en het directe kontakt maken het prettig samenwerken met Liesbeth.

Lily van Diepenbrugge

Lily van Diepenbrugge

De arbeidsdeskundige die bruggen bouwt.

Liesbeth van Asselt heeft de fotografie van mijn website verzorgd: lilyvandiepenbrugge.nl. Liesbeth heeft de bijzondere gave om zich in een ander te verplaatsen. Deze kwaliteit zet zij in om unieke (bedrijfs)foto's te maken, die zonder woorden precies weergeven waar het omgaat. Daarnaast is ze opbouwend en kritisch. Ik heb dat zeer gewaardeerd in onze samenwerking.

Marius van de Groep

Marius van de Groep

Director at KRC Accountants & Adviseurs

Liesbeth heeft voor onze nieuwe website foto's gemaakt van onze personeelsleden. Ik kan beter zeggen creaties gemaakt van de belangrijkste factor in ons vak: mensen. Geef Liesbeth de ruimte, dan zijn heel verrassende foto's het resultaat. #fotografie_is_een_vak

Jaap Bolt

Jaap Bolt

Hanzeland Personeelsdiensten BV

Liesbeth is als geen ander in staat om de essentie van je bedrijf vast te leggen in foto's. Op haar enigszins eigenzinnige manier komt ze tot een verbluffend resultaat.

Jannette van Nieuwenhuizen

Jannette van Nieuwenhuizen

Fotoshoot voor Billboard reclame

Ongelooflijk! Wat een tomeloze energie en professionaliteit! Een fotoshoot door Liesbeth laten verzorgen bestemd voor een Billboard reclame. Werkelijk alles wordt uit de kast gehaald en niets is Liesbeth te gek om een schitterend eindresultaat neer te zetten, en dat is dan ook in dit geval weer uitstekend gelukt! Binnenkort te bewonderen langs de Highway 49 in Mississippi - USA!

Top qualities: On Time, High Integrity, Creative

Wico Ankersmit, directeur Vereniging BWT Nederland

Wico Ankersmit, directeur Vereniging BWT Nederland

Jaarcongres vereniging Bouw en Woningtoezicht Nederland

Bijna de hele dag onzichtbaar maar toch op ieder juist moment op de beste plek.
Dat is het kenmerk van een goede congresfotograaf. Wij kijken met plezier terug op ons grote jaarcongres, en dat kan met de schitterende sfeerimpressie die Liesbeth van die dag heeft gemaakt. Zowel op onze website als ook in ons vakblad Bouwregels in de Praktijk was het echt meerwaarde die Stapfoto heeft gerealiseerd. Wij zien dan ook een langdurige samenwerking tegemoet! Wilt u de foto's bekijken?
Kijk dan hier

Martin Sanders

Martin Sanders

Uitgeverij M. Sanders Puzzelhobby bv

Bedankt voor je enthousiaste manier van werken bij de fotoshoot voor het magazine, je doet dit vol overgave en passie!

Sjacco Gerritsen

Sjacco Gerritsen

Fleur Inn Groenstyling Epe

Voor de st. Kenia Kinderen - van de Jumbo uit Epe, heb ik meegedaan aan Epe Fietst voor Water. Een fiets tocht van 750km dwars door Kenia om geld op te halen voor een waterproject in het dorp Maai Mahiu. In het dorp staan 5 weeshuizen, maar er is een verschrikkelijk water tekort.

Om geld in te zamelen wilde ik graag bij mij in de winkel een grote actie foto van mij op de fiets met een pakkende tekst erop.
En wie moet je dan hebben........................
even Liesbeth bellen en het komt goed :-)

Ze wilde natuurlijk niet zomaar een "kiekje" maken, dus Liesbeth op de buik achter in de kofferbak van de Volvo met de klep open. De auto reed ongeveer 25km p.uur en daar moest ik als een gek achteraan fietsen, bovenlijf stil houden en trappen!!!!!!!!!!
Flitser op mijn stuur gemonteerd, want ze had bedacht dat het een snelle, stoere zwart-wit foto moest worden. Ik heb ongeveer een uur als een gek achter Liesbeth in de auto aangefietst, en zij maar foto's maken en roepen......."Kom op Sjacco Harder!!!!!!!"

Het resultaat is super, een gave foto van mij waar heel veel snelheid in zit. Klanten en vrienden reageerden zeer positief, en het heeft zeker bijgedragen aan de bekendheid van Epe Fietst voor Water!

Liesbeth geweldig bedankt !!!

Miranda van Kester

Miranda van Kester

Baby bonding academie

Liesbeth heeft me geleerd waar ik op moeten letten wanneer ik foto's gebruik op mijn website. Ik dacht zelf altijd dat inzicht wel te hebben maar ik zag niet de specifieke details waar zij me op attendeerde. Daarnaast heeft ze me het belang laten zien van eigen persoonlijke foto's op de website. Het mooie van Liesbeth is dat ze ook met die foto's geholpen heeft, terwijl ik die in overleg met haar niet door Liesbeth zelf maar bij een fotograaf hier in de buurt heb laten maken: "dat bespaart je reiskosten". De foto's op mijn website passen nu helemaal bij mijn persoonlijkheid en bij hetgeen ik wil uitstralen. Enorm belangrijk voor het aantrekken van klanten!

Jolanda van Munster-Visch

Jolanda van Munster-Visch

Nieuwjaarsconcert Epe 2017

Afgelopen zaterdag heeft u foto's gemaakt van het Nieuwjaarsconcert Epe 2017. De foto's die wij er van hebben gezien zijn echt geweldig en geven prachtig weer hoe de avond was. Wij zijn in het bijzonder gecharmeerd van een aantal foto's waar onze zoon op staat. Nu kan men snel denken, natuurlijk dat is omdat hij er op staat maar zo is het niet. Deze foto's geven zo prachtig weer wat zijn passie is en waar hij zo van geniet. Hij is muziek en zijn trompet is een verlengstuk van hem. We zouden heel graag 1 van deze foto's vergroot af laten drukken voor onze zoon.

Bé en Fenny van Ark

Bé en Fenny van Ark

Partycentrum De Keet van Heerde
 Brasserie Meet & Eat

Wij zijn meer dan tevreden over de foto's die je voor onze website en foldermateriaal hebt gemaakt, ze geven een mooi beeld van de sfeer in onze brasserie en partycentrum.

Het was een zeer prettige samenwerking met een duidelijke prijsafspraak en vlotte levering van de foto's. Wij hebben je leren kennen als een erg enthousiaste, gezellige en betrokken fotografe met kennis van zaken. Hartelijk dank voor je creatieve inzet!

Henk van Dalfzen

Henk van Dalfzen

Fotoshoot

Op de fotoshoot(s) kijk ik met veel plezier terug.

Op het prettige kennismakingsgesprek volgende een zeer professionele fotosessie met oog voor detail. Zeer verrassende foto's door de gekozen achtergronden waren het resultaat. Hierbij refereer ik bijvoorbeeld aan de weerspiegelingsfoto in de plas water van de 2e fotoshoot. De uiteindelijke resultaten zijn door mij goed toepasbaar in mijn diverse vakdisciplines. De foto's stralen de kwaliteit uit waar VDZ64 projectmanagement voor staat.

Bart Siebelink

Bart Siebelink

Foto's in de Gallery

Wat jouw foto's mijns inziens heel sterk uitstralen is

 • Intensiteit
 • Rust en eenvoud
 • Een enorme concentratie en compositorische precisie
 • Een vrouwelijke stijl

Dat maakt de beelden voor veel mensen interessant.

Liliane van Haren

Liliane van Haren

Profielfoto social media

Profielfoto voor social media laten maken door Liesbeth van Asselt van Stapfoto. Wat een geweldige ervaring! In het voortraject voelde Liesbeth goed aan wat ik wilde. En toen ik bij haar in de studio kwam was ook daar alles perfect voorbereid. Heel professioneel!

En dan de fotoshoot zelf… Liesbeth weet een relaxte sfeer neer te zetten, zodat het poseren heel ongedwongen werd. En daarmee werd het echt een hele leuke ervaring.

En wellicht belangrijker nog: ik ben zeer tevreden met het resultaat, kijk maar eens op LinkedIn Liliane van Haren. Het is een professionele foto die gelijkertijd ook echt "Liliane" uitstraalt. Ik heb veel positieve reacties ontvangen!

Cursussen en workshops

Liesbeth Verkade

Liesbeth Verkade

Photofacts Academy Colorgrading

Dag naamgenote,
intussen heb ik een groot gedeelte van je cursus op Photofacts Academy bekeken en er ontzettend veel van geleerd.

Je uitleg is helder en duidelijk. Goed te volgen ondanks het toch wel ingewikkelde onderwerp. Ik had al enkele cursussen over Photoshop bekeken, maar op de één of andere manier ontging me daar altijd iets, zodat het met niet lukte iets voor elkaar te krijgen.

Door jouw uitleg is het me eindelijk gelukt in Photoshop kleuren aan te passen. (Ik werk meestal in Lightroom omdat me dat beter afgaat). Dit helpt zeker om me nog maar eens verder in Photoshop te verdiepen. En om eens heel doed naar de kleuropbouw van mijn foto's te kijken. Waar daar is volgens mij een hoop te winnen met kleine aanpassingen.

Dankjewel

Arjan Lindenbergh

Arjan Lindenbergh

Photofacts Academy Colorgrading

Zojuist je cursus over Colorgrading gevolgd. Wat een heldere uitleg! En ik vind je uitleg en je didaktiek ook heel plezierig!!

Wilde ik je even laten weten,

hartelijke groet

arjan

Lysanne Onstenk

Lysanne Onstenk

Stapfoto Nieuwsbrief

Ik heb zojuist de nieuwsbrief ontvangen en lees deze altijd met veel plezier door.

Er staan altijd zo veel goede tips in, en ook deze was weer een schot in de roos.

Inmiddels heb ik ook al twee workshops met plezier bij je gevolgd. Ik zal je aan iedereen aanbevelen!

Iemand die goed werk verricht, mag hier ruim voor beloond worden en dat is ook wat deze referentie is: een complimentje!

Melanie Schaafsma

Melanie Schaafsma

Workshop Lightpainting

Gisteren een Lightart lightpainting workshop van Stapfoto gevolgd. Liesbeth gaf dit op een geweldige locatie. Het is zeker aan te raden om bij haar een workshop te volgen. Duidelijke uitleg en gewoon aan de slag.

Anna Rensink

Anna Rensink

Fotofair workshop Lightart

Fijn georganiseerde en duidlijke workshop magical lightart door Liesbeth van Asselt van Stapfoto.

De schaduw was niet de bedoeling, maar vond ik juist wel leuk.

Margriet Kroezen

Margriet Kroezen

Workshop Lightpainting

Op een laagdrempelige manier in een klein groepje aan de slag met licht. Heldere uitleg. Humor en niet alleen foto's maken, maar ook zelf aan de slag. De avond vliegt voorbij!

Workshop Lightpainting gevolgd bij de Fotofair 2020. Helemaal top! Simpele en duidelijke uitleg waar je echt wat aan hebt.

Gerry Stegeman

Gerry Stegeman

Fotografiecursus

Het volgen van die fotografiecursus bij jou is het beste wat ik ooit gedaan heb!

Karin Frijters

Karin Frijters

Workshop Rook en Plons

Gisteren de workshop "rook en plons" gedaan, was erg leuk en leerzaam. Liesbeth legt het geduldig en goed uit en vertel hoe, maar ook waarom je bepaalde dingen moet doen. Erg prettig! Op naar de volgende workshop!

Esther ter Avest

Esther ter Avest

Vakgroep cursist

Ik heb de beginners- en gevorderdencursus gevolgd bij Stapfoto, waarbij het gelijk opviel dat Liesbeth van Asselt het op een andere manier aanpakt dan de cursusleiders die ik tot dusver had meegemaakt.

Ze daagt je uit om zelf je camera te leren kennen, zelf op zoek te gaan naar waar je wat kan vinden in het menu van je camera en wat een bepaalde instelling doet met een te maken foto. Met de handleiding erbij, heb ik op deze manier mijn camera leren kennen en snap ik (bijna) alle menu-instellingen. Tot op de dag van vandaag heb ik daar nog steeds voordeel van en weet ik zelfs in het donker alle knopjes en menu-instellingen snel te vinden!

De afwisseling van theorie en praktijk is super. De praktijkdagdelen zijn, net als de theorie-avonden, goed georganiseerd. Liesbeth kijkt tijdens de praktijkonderdelen direct met je mee en geeft ter plekke aanwijzingen. Leuk, maar ook spannend (in het begin), vond ik de huiswerkopdrachten. Gezamenlijk de gemaakte “huiswerk-foto’s" bespreken tijdens de theorieavonden, praten over wat er goed gaat, waar je tegenaan loopt en wat beter had gekund. Dit was voor mij een “ stok achter de deur” om serieus met fotografie aan de slag te gaan en mezelf te verbeteren.

En dan … cursussen zijn gevolgd, super veel geleerd, maar nog niet klaar met mezelf uitdagen en verbeteren in de fotografie. Liesbeth daagde me uit om me aan te sluiten bij de vakgroep. Een groep met enthousiaste hobby fotografen die 12x per jaar bij elkaar komt voor theorie en/of praktijk. Liesbeth begeleidt ieder vakgroeplid op zijn of haar eigen niveau en ervaring. Leren in de vakgroep doe je echt met elkaar als groep, samen foto’s bespreken, ervaringen delen, vragen aan elkaar stellen en samen fotograferen. Het is een hechte groep enthousiastelingen met allemaal hetzelfde doel: Op een leuke en uitdagende manier bezig zijn met fotografie! Ik heb bij de vakgroep van Liesbeth van Asselt gevonden wat ik zocht: uitdagingen in overvloed en ik verbeter mezelf steeds weer in de wereld van de fotografie.

Kortom, Liesbeth is een fotograaf die je uitdaagt, met passie haar kennis overdraagt en de organisatie van de cursussen/bijeenkomsten op-en-top regelt.

Esther ter Avest

Diana Venis-Kerkhoven

Diana Venis-Kerkhoven

Workshop Lightpainting

Een super leuke workshop lightpainting gehad, verrassend en vernieuwend, goede uitleg en begeleiding naar leuke foto's! Absoluut een aanrader!!

Gisteren heb ik de workshops lightpainting gedaan bij jou op de fotofair. Ik ben daar heel blij van geworden. Prima uitleg en voor mij het hoogtepunt van de dag!

Raymond Colijn

Raymond Colijn

Fotografiecursus

Mijn complimenten voor de cursus. Deze was erg leuk en leerzaam. En je wist het goed over te brengen. Tevens mijn complimenten hoe positief mens jij bent.

Harriet van de Berg

Harriet van de Berg

Lid van de Stapfoto vakgroep

Geweldig Liesbeth van Asselt; jij ziet altijd dingen die ik pas ga zien als ze benoemd zijn en wat leer ik daar enorm van!

Het was een leuke en zeer leerzame workshop. In het voorjaar ga je me zeker nog eens zien voor het vervolg.

Wim van den Berg

Wim van den Berg

Masterclass Flash & Light Art

Beste Liesbeth,

Ik heb je niet meer bedankt voor deze geweldige, zeer inspirerende en leerzame dag. Zowel Arno als jij hebben iets fraais weggezet. Ik heb net met de familie de foto’s snel op de ipad laten zien via wifi, maar wat gaaf was dit!!! Light-painting was een werkelijke eye opener.

Groet, Wim

Erg leuke workshop lightpainting gevolgd op de Fotofair, gegeven door een gezellig en leuk team. Aanrader!

Monique Santing-Bos

Monique Santing-Bos

Fotografiecursus en Hondenfotografie

Ik wil je nogmaals heel erg bedanken voor de afgelopen maanden. Heb ontzettend veel geleerd en enorm genoten van de cursus en van de workshop. Je geeft goede en duidelijke uitleg en je maakt overal tijd voor. Top hoor!

Jet Verstegen

Jet Verstegen

Fotografiewandeling

Wat was het weer een te gekke workshop vorige week. Jij leert ons altijd zo veel nieuwe dingen, nu ook weer met flitsen op afstand. Ik ging erg enthousiast en vol energie bij je weg!

Jos Werkhoven

Jos Werkhoven

Privéles

Afgelopen zaterdag hebben mijn dochters mij enorm verrast met de privécursus macrofotografie. Ze hadden het niet beter kunnen regelen; ik vond het erg inspirerend en heb genoten van de manier waarop je mij 'bij de hand hebt genomen' om weer een stapje verder te zetten in de wondere wereld van de macrofotografie. Ik ga zeker de tussenringen aanschaffen en de tips over het creatief omgaan met licht waren voor mij een eyeopener. De eerste lampjes zitten al in de tas! Nogmaals, hartelijk dank voor de leuke en prettige middag!

Johan Saalmink

Johan Saalmink

Workshop Portretfotografie

Ik heb bij jou portret fotografie gedaan, daar beleef ik nog steeds plezier van. Door veel foto's te maken word je er steeds handiger mee.
Krijg ook vanuit familie, vrienden ook complimenten voor de plaatjes die ik schiet. Het was echt een schot in de roos om die workshop bij jou te doen!

Jose Boerrigter

Jose Boerrigter

Workshop Lightpainting

Vanavond de workshop lightpainting gevolgd. Goede uitleg en begeleiding. Aanrader!!

Mharda

Mharda

Workshop Fauna 10 apr 2010

Gisteren de workshop Fauna van Liesbeth van Asselt gevolgd.

Om 9:15 werden we in de ruime werkruimte van Liesbeth ontvangen met koffie, thee en wat lekkers. We waren met 10 deelnemers. Voor iedereen lag al een hele uitgebreide hand-out, bijna een cursusboek, klaar. Na een kort voorstel rondje, zonder dat Liesbeth reclame voor zichzelf maakte!, begon de workshop. Uiteraard was ik de enige PENTAX gebruiker. Presentatie was met beamer.

Nou ja workshop, het was duidelijk te merken dat Liesbeth ook complete foto-cursussen geeft, want alles kwam in behoorlijk tempo langs. Vanaf hoe een camera werkt, diafragma, sluitertijden, ISO, scherptediepte enz... Ook zaken als op rechts belichten werden goed uitgelegd. Nergens kinderachtig en belerend, maar heel clean en to the point. Ook prima geïllustreerd. Daarna nog wat mooie voorbeelden van haar laatste reis naar Japan gezien, maar ook hier was ze erg bescheiden (te bescheiden!) mee.

Daarna even instructies om de camera op RAW+JPG te zetten en kleurruimte op adobeRGB. En vervolgens werd de lunch gebracht. Ook prima verzorgd.

Na de lunch met de auto, ca. half uurtje, naar Het Aardhuis in Apeldoorn gegaan. Daar hebben we everzwijntjes en herten gefotografeerd (ca. drie uur). Na de terugrit werden we weer met een drankje en hapjes (zelfs lekkere kippenpootjes ) ontvangen en mochten we allemaal twee foto's uitzoeken en bij Liesbeth op de computer zetten. Er werd ruim de tijd voor het bespreken van alle foto's genomen, nadruk lag op compositie.

Aan het eind mocht iedereen van de twee ingeleverde foto's er één aangeven en die werd op mooi A4 formaat afgedrukt. Exact om 19:00 's avonds waren we klaar.

Eerlijk gezegd heb ik al een stuk of 20 workshops gevolgd, maar ik vind deze van Liesbeth zeer professioneel en kan hem iedereen aanraden. Natuurlijk, voor een aantal is de theorie "gesneden koek", maar voor velen is het een aangename opfrisser om alles nog eens snel, maar compleet voorgeschoteld te krijgen.

De goede organisatie, de hand-out, de uitgebreide nabespreking en een tastbare foto voor het "thuis front" maken deze workshop tot een topper.

De prijs is overigens voor een workshop van bijna 10 uur!! en maximaal 10 personen met € 95,- zelfs laag te noemen.

Kortom, Mharda's aanrader!

Eric de Jonge

Eric de Jonge

Dagcursus gevorderden

Zeer enthousiast ben ik terug gekomen van de dagcursus gevorderden fotografie van Liesbeth van Asselt! Met een onvermoeibare energie is zij in staat de workshop te leiden. Ik vind Liesbeth enthousiast, krachtig en een gedreven persoonlijkheid. Zij kan confronteren en helder zijn, op een professionele en respectvolle manier. Afwisseling in theorie en de praktijk, met een hoop plezier!

Erik Claus

Erik Claus

Fotografie workshop Herfst

Hoi Liesbeth

Wilde je - ook namens mijn dochter Tamara - nog eens hartelijk bedanken voor de enorm gezellige en vooral ook leerzame workshop gisteren. Ondanks dat het weer soms een beetje tegen zat hebben wij beiden er een heerlijk gevoel aan over gehouden. Leuke foto's gemaakt, veel geleerd, gaan het allemaal nog verder uitproberen hier in onze eigen omgeving. De manier waarop jij aandacht besteed aan elke cursist heeft ons goed gedaan. Je zal ons in de toekomst zeker bij een van je workshops nog eens tegenkomen.

Nogmaals heel hartelijk dank,

Vriendelijke groet

Mede namens Tamara

Erik Claus

Angelique Spanjaard-Oomen

Angelique Spanjaard-Oomen

Masterclass Flash & Light Art

Afgelopen zaterdag een super leuke worskshop gedaan. Liesbeth dank je wel voor je geduld, je Jip en Janneke uitleg die je met zoveel passie doet en deelt (echt super leuk om te zien), je engelen geduld als je aan het lightpainten bent en er staan zoveel ongeduldige fotografen om je heen

Paula Boots

Paula Boots

Workshop lange sluitertijden

Het was een prima workshopdag over het werken met lange sluitertijden waar ik veel van heb geleerd! Ik kijk met plezier terug op de wijze waarop je het deed; goed voorbereid, prima uitleg en voldoende tijd om te oefenen; kortom een prima dag gehad.

Tot ziens in juni bij de plonsfotografie!

Stephan van Reisen

Stephan van Reisen

Lezing natuurfotografie

Liesbeth heeft bij onze fotoclub Perspectief in Hilversum een presentatie gegeven over natuurfotografie. Twee thema's, Namibië en Nederland.

De avond was een groot succes vanuit meerdere kanten bezien. Allereerst de prachtige foto's van Liesbeth. Hier was een vakvrouw aan het werk geweest, dat was duidelijk. Prachtige composities, spannend lijnenspel, uitstekend gebruik van licht.

Daarnaast bleek Liesbeth een enthousiast verteller en bereid haar kennis en ervaring te delen. Zeer open, toegankelijk en enthousiast.

De leden hebben deze avond zeer op prijs gesteld.

Mart Lerou

Mart Lerou

Gepassioneerde kennis, hartelijk verpakt, 10 augustus 2014.

Mijn ‘ontmoeting’ met Liesbeth was tot voor kort een eenzijdige, ik kende haar vanuit het fotovakblad Zoom. Haar vakkundige bijdrages zijn altijd voorzien van haar vrolijk portret. Op enig moment heb ik met Liesbeth een afspraak gemaakt om eens van gedachten te wisselen over mijn fototechnische problemen.

Onze wederzijdse ontmoeting was voor mij een bevestiging van ons telefoongesprek, ik werd tegemoet getreden door een hartelijke en innemende persoonlijkheid. Ze nodigde me uit haar fotoatelier binnen te komen. “Ik heb geen leuke mededeling voor je” was haar inleiding tot de kern van onze afspraak.

Vervolgens gingen we achter haar computer zitten. Wat toen volgde was een bevlogen en zeer vakkundig, recht toe recht aan, commentaar op mijn fotowerk, oprecht en met het hart gebracht. Dit maakte mijn acceptatie een stuk makkelijker, zeker toen ook nog eens bleek dat de tekortkomingen voor een groot deel te wijten zijn aan mijn lens. Ik werkte met een veel te groot bereik, 18-270mm, om goede scherpe foto’s te kunnen maken.

Mijn vele andere vragen werden eveneens met veel passie en kennis verhelderd. Een tevens welgemeend hartgrondig advies van Liesbeth: ‘fotografeer alsjeblieft in RAW’.

Twee uur later was mijn ’geheugenkaartje, meer dan vol. We namen afscheid, Het verkeer op de A-50 stond al snel vast door enorme hoosbuien, het deerde me niet, ik zat na te genieten van een geweldige ontmoeting waarvan ik een enorme boost heb gekregen.

De afgelopen jaren heb ik diverse ontmoetingen gehad met vakmensen, maar inhoudelijk stak deze met kop en schouders hierboven uit. Het was een uiterst motiverend gesprek met een heel groot zoombereik en een warme menselijke focus.

Liesbeth, dank voor je gepassioneerde kennis, zo hartelijk verpakt.

Edith B. Visser

Edith B. Visser

Beginners cursus 1e kwartaal 2011

Juli 2010, eindelijk een Digitale Spiegelreflex-camera gekocht. Een snelle camera met véél mogelijkheden, totaal anders dan een digitale compact of analoge SLR camera. September/December 2010 de Basis-Cursus aan de Fotovakschool gevolgd, leuk en leerzaam, maar voor mijn gevoel mis ik daarna nog steeds basis voor het kunnen werken met een Digitale SLR-Camera.

Januari 2011, Start Beginners Cursus bij Liesbeth van Asselt, Stapfoto. Vanaf de eerste les ben je met je camera bezig en krijg je opdrachten mee. Camera op schoot en instellingen doornemen, opdrachten mee om thuis maken. Via beamer steeds nieuwe theorie en opdrachten doornemen, huiswerk van elkaar bekijken en bespreken, zeer leerzaam! Hand-out mee naar huis. En elke les koffie met wat lekkers erbij ;-)

Twee praktijk ochtenden maakten deel uit van de cursus:
1e: Omnisport: Super !! om daar aanwezig te mogen zijn en de atleten in actie vast te leggen. Goede praktijk oefening voor vastleggen van Actie en Beweging.
2e: Op een verrassende locatie! Héél véél geleerd! Eerst gezamenlijke instructie; lichtmeten, wel/niet (invul)flits, scherptediepte, iso, witbalans etc., etc., etc., veel tips en trucs.Daarna verspreidde de groep zich om het geleerde in praktijk te brengen, Liesbeth loopt rond om je persoonlijke tips te geven.

Al met al een intensieve, zeer leerzame cursus om de mogelijkheden van je camera te ontdekken en dat zijn er véél!!! Gegeven door iemand die weet waar ze mee bezig is en dit op een enthousiaste en duidelijke manier kan overbrengen. Zodat ook voor ons fotograferen nog leuker wordt.

Mij is het zo goed bevallen, dat ik meteen maar doorgegaan ben met de Gevorderden Cursus.

Bert Menalde

Bert Menalde

Lezing Tiel

Bijna twee weken geleden heb je in Tiel op een dinsdag avond bij de fotoclub Positieven een boeiend verhaal verteld over flitsen. Erg leuk om naar je enthousiaste uitleg te luisteren. Flitsen is van mij niet mijn sterkste punt maar ik heb veel van je geleerd.

Joyce Broekman

Joyce Broekman

Hondenfotografie

"De foto's zijn prachtig! Ik heb echt genoten van deze dag. Aan de manier waarop jij met onze hond Matthijs omgaat kun je zien dat je een echt hondenmens bent. Het is grappig om te zien hoe je zo'n hondje in een split second toch goed op de plaat weet te krijgen, ondanks het feit dat hij zo beweeglijk is als een paling!"

Mharda

Mharda

Workshop portretfotografie

Gisteren, 14 maart 2015, op bezoek geweest bij Liesbeth van Asselt (StapFoto: www.stapfoto.nl) voor een workshop portretfotografie. Ik had al eerder een andere workshop bij Liesbeth gevolgd, dus ik wist wat ik ongeveer kon verwachten :)

Tussen negen en half tien stroomde twaalf cursisten op een prachtig plekje in Epe binnen. Koffie, thee en (erg lekkere!) koekjes stonden klaar. Stipt op tijd begonnen, met een voorstelrondje wat lekker kort was (naam, wat fotografeer je, cameratype). Prima! Man vrouw was ongeveer 50-50, ervaring was gemiddeld wat hoger dan je normaal tegenkomt. Zo had iedereen een opzetflitser, fotografeerde bijna iedereen in RAW, deed aan beeldbewerking en wist gelukkig de samenhang tussen ISO, Sluitertijd en Diafragma. Dat stond ook als verplicht bij de aanmelding, maar fijn dat het ook daadwerkelijk zo was.

Tot 12:00 werden we in hoog tempo via sheets door alle begrippen van portretfotografie heen geleid. Alles voorzien van voorbeeldfoto's van hoe het wel en hoe het niet moet. Ik heb vaker strobist en portretfotoworkshops gevolgd en kan met een gerust hart zeggen dat deze zeer compleet is: alles wat ik verwacht had (en nog wat meer) kwam aan de orde. Perspectief, uitsnede, belichting, apparatuur en hulpmiddelen, boodschap, communicatie met model en natuurlijk licht, studio licht, strobist licht en in zijn algemeenheid: licht, licht en nog eens licht. Zou je helemaal blanco binnenkomen, dan zou ik mij kunnen voorstellen dat het wel wat overweldigend is. Gelukkig krijg je een (copyright) hand out mee.

Vol met informatie werd er een prima lunch geserveerd. Niet overdreven, maar gewoon goede (verse) kwaliteit broodjes, drinken ect.

Daarna werden wij in drie groepen van vier personen verdeeld, die over drie locaties gingen rouleren.

Als eerste de studio met prachtige Elinchrom flitsers en allerlei modifiers. Wij hadden een behoorlijk aantal opdrachten meegekregen en het was flink aanpoten. Model was Liesbeth's assistente/stagiare Nicole. Voorbeelden van opdrachten: Nicole met een zwart shirt en broek los laten komen van een zwarte achtergrond en hoe fotografeer ik iemand met een bril zonder reflectie van de glazen en zonder onaangename schaduwen van het montuur.

Daarna gingen we naar het cursuslokaal/buiten met opdrachten als: maak gebruik van lensflare, bouncen via plafond, maken van catchlights in de ogen.

Afsluitend de buitenopdracht met onder andere opdrachten als: maak een verhaal in drie beelden en het donker maken van de omgeving en tegelijk uitlichten van het onderwerp.

Ik kwam 's ochtends binnen, knipperde met mijn ogen en de dag was voorbij. Veel geleerd, leuke groep met aardige mensen en last-but-not-least mijn nieuwe Cactus V6 flash met bijbehorende trigger uit kunnen uitproberen. En ja, dat werkt echt echt goed!

Goede uitleg gecombineerd met zelf oefenen is ideaal. Workshop is het geld waard en ik waardeer hem met een negen. Waarom geen tien? Omdat ik hem vier uur langer wil!

Tamara Pol

Tamara Pol

Workshop "Schilderen met licht"

Het was een supermiddag. Veel geleerd en het was gezellig!

Ellen van Luttikhuizen

Ellen van Luttikhuizen

Stapfoto vakgroep

"Ik moest t natuurlijk met eigen ogen zien. Wat een interessant/leuk/leerzaam/boeiend boek Liesbeth van Asselt!!!"

Fred de Rooij

Fred de Rooij

Lightpainting boek (3e druk)

Ik ben in jouw boek bezig! Leerzaam en duidelijk.

Dikke merci voor het prachtige boek.

Heel leerrijk, inspirerend, en met de link naar de instructiefilmpjes erbij vind ik het super!

Het boek is super, mijn complimenten.

Moniek Roelofsen

Moniek Roelofsen

Lightpainting boek (1e druk)

Echt een aanrader, de workshops zijn ook echt fantastisch.

Adri van Oudenaarden

Adri van Oudenaarden

Lightpainting boek (2e druk)

Leuk boek met veel tips.

Ik fotografeerde o.a. voor:

 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij 2xCeed
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij Concreet
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij Dogger
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij Erkelens
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij MVmediation
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij NLI
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij TSD
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij ULO
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij Wabo
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij WendyBent
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij Unive
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij Imres
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij Kinket
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij Flynth
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij Ossenstal
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij GOsensit
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij Kees-Horden
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij GemeenteEpe
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij Het-Ondernemersbelang
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij Armada
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij BDN
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij VanDalen
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij DeKeetvanHeerde
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij CESGruppe
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij TIP
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij Dalhuisen
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij MeetandEat
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij GTEpe
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij Kieskamp
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij Rabobank
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij VDZ64
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij WisselBouw
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij GemeenteNunspeet
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij XLLease
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij VanVemde
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij Sanders
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij VitaalVerder
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij PrinsenInstantFoodSolutions
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij VerenigingBouwWoningToezicht1
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij VerenigingBouwWoningToezicht2
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij DutchGolfHattem
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij Jobtrans
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij KRCaccountants
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij Visio
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij VosTuinvisie
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij GemeenteElburg
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij XICT
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij Veluwenkamp
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij Zuiderzeehaven
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij ucbPharma
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij Niag
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij Herweijer
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij VandenBergInterieur
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij HanzelandPersoneelsdiensten
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij Koppel
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij Actief-Interim
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij Daadkracht
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij customexpo
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij Unica
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij DriessenFood
 • Bedrijfsfotografie Stapfoto bij Energiewacht